Bahan:
2 cawan Maccaroni
200ml cooking cream (kotak kecil)
1 biji bawang holland (potong cube)
2 batang hot dog - hiris bulat-bulat
1/2 biji capsicum merah - potong cube
1/2 biji capsicum hijau - potong cube
4 biji shitake mushroom - cincang kasar
Daun Parsley/ Ketumbar - cincang
Italian Mix herb
Minyak zaitun (olive)
Cara:
1. Rebus macaroni selama 10min. Jangan terlalu kembang. letak sedikit garam dan minyak zaitun (olive) semasa merebus supaya macaroni tidak melekat.
1. Panaskan minyak zaitun (olive) dalam kuali dan tumis bawang holland sehingga naik bau. Masuk kesemua bahan cincang yang lain. Gaul sebati.
2. Masukkan cooking cream kacau sehingga pekat sedikit.
3. Grind lada hitam, sedikit Italian Mix herb dan perasakan garam
4. Masukkan macaroni. Gaul rata.
5. Curah dalam loyang pembakar/ bekas aluminium pakai buang berbentuk loyang.
6. tabur penuh cheese di atas.
7. Bakar selama 15 minit sehingga cheese kekuningan.
Sedia untuk di jamu..!
Rupa sebelum di bakar:)
No comments:
Post a Comment