Masa Penyediaan: 15 minit
Bahan-bahan:
1/2 cawan Butter- lembutkan
3 ranting Daun Parsli
1 labu bawang putih -dibakar/ goreng bersama kulit
6 sudu besar Olive oil
Secubit Garam
Penyediaan:
1) Letakkan 1 labu bawang putih bersama kulit dan 1 sudu besar olive oil ke dalam aluminium foil. Bakar di dalam mikrowave selama 2 minit.
2) Kupas kulit bawang putih dan masukkan bawang putih, daun parsli dan 5 sudu besar olive oil kedalam pengisar sehingga halus.
3) Masukkan butter yang telah dilembutkan dan secubit garam.
4) Kisar lagi sehingga sebati dan sedia untuk dipindahkan kedalam bekas dan sedia untuk di sapukan ke atas Roti Perancis/ Roti Gardinea
5) Lebihan boleh disimpan kedalam peti sejuk.
Selamat mencuba!
No comments:
Post a Comment